Vad är definitionen av jobb?

Oj, jag trodde att jag har uppdaterat bloggen mer nyligen än vad jag precis upptäckte att jag hade gjort. Ser att jag inte ens skrivit något om Egypten men får göra det en annan gång (kanske) här har ni i alla fall bilderna från den underbara resan så får vi se om jag tag mig tid att skriva om resan en annan gång: http://egypten.tobaunta.com

För att komma till den punkten som faktiskt är anledningen till att jag skriver här och nu så är det just det rubriken säger. ”Vad är definitionen av jobb?”

I mina ögon är definitionen av jobb att du utför ett arbete av något slag som du får betalt för och som du skattar för (så länge det inte är svart jobb men det är en helt annan historia som jag inte går in på nu) men i helhet som sagt så spenderar du tid på något som du får betalt för oavsett om det är en produkt eller tjänst eller vad det än kan tänkas vara.

Drog en snabb googling på detta med nu efter jag skrev min lilla mening här över och vad jag får upp där säger ungefär samma sak ”Arbete är en mänsklig verksamhet som genererar ekonomiskt värde i form av varor eller tjänster.” MEN detta verkar inte vara så folk ser på det?

Som folk ser på detta så måste ett jobb tydligen vara någonting som är ”tråkigt” och du måste ha en chef som ska bestämma över dig och du måste ha fasta timmar etc etc.

Anledningen till att jag reagerat på detta är att jag har som många vet flera jobb. Även om jag har sagt upp mig från flertal av dom pga att jag vad på in i väggen då jag jobbade alldeles för mycket så har jag fortfarande ett gäng kvar. 1: Jag jobbar på SLs kundtjänst via Releasy varannan vecka på nätterna. Detta är min primära inkomst men då jag bara jobbar varannan vecka där så har jag även varannan vecka ledig och vad gör jag då? Som jag själv ser på det så har jag då jobb nummer 2: Musikproducent. Jag har under många år haft musiken som en hobby och det är väl så det börjar för de flesta men under senare år har jag faktiskt börjat få ut pengar för min musik (sedan Spotify och andra streamingtjänster började betala ut för spelningar och inte krävde köp) det är ingenting jag kan leva på än men alla måste börja någonstans och det går ändå sakta men säkert åt rätt håll rent generellt. Utöver detta har jag även jobb 3: Fotograf. Detta är någonting jag har haft som en hobby sedan Haylie föddes typ men det har utvecklats väldigt sedan dess och jag har idag (och har haft under en längre tid nu) en egen fotostudio, jag har varit anställd av ett väldigt stort företag inom skolfotografering som jag även trivdes med. Min egna fotostudio används dock bara när någon kontaktar mig då jag känner att jag inte har tid och ork att ”jaga kunder” då jag ändå har mitt primära jobb med inkomst på SL och utöver detta även har extra inkomst på musiken.

Trots att jag har inkomst från alla 3 arbeten som även står med i skattedeklarationerna så anser folk att foto och musik är bara hobbys och inga arbeten. WHY? Nästa gång någon ifrågasätter detta så ska jag ställa motfrågan med detta inläggs rubrik. Förstår inte varför folk anser att det är hobby och inte jobb? Summan du tjänar har inte med saken att göra då du rent tekniskt sett kan jobba timmar på ett jobb och tjäna jätte lite men det är ju fortfarande ett jobb.

Om det är någon av er som orkat läsa hela detta inlägget och har ett svar på detta så svara gärna till mig med vad ni anser att ett jobb är och varför ni anser att fotograf och musikproduktionen inte är något jag jobbar med utan bara en hobby?

Det var allt för mig denna gång. Ni får ha det så bra tills nästa gång jag hittar hit och gnäller av mig lite.

MORS…