Tick Tack

Då var halva sista arbetsveckan avklarad och man har numera bara 3.5 arbetspass kvar innan det är dags att resa till värmen och njuta av att bara vara med familjen. Åh vad längtan börjar öka drastiskt.

Denna arbetsveckan är fan brutal och inget jag planerar på att göra igen utan kommer spendera en extra semesterdag för att slippa dessa monsterpass. att ha 11 timmars pass dag efter dag ger verkligen ingen fritid utan så fort jag är klar på jobbet så åker jag hem, äter frukost med familjen och sen lägger jag mig i sängen och kollar lite på tv innan jag lägger mig åt andra hållet för att sova och sedan vaknar jag när det är dags att åka till jobbet igen.

BLÄ.

Men förhoppningsvis är det värt det för att få njuta av värme bad och massa tid med familjen.

Min lediga tid innan vi åker så hade jag tänkt att faktiskt koppla in mitt VR jag köpte på Black Friday som fortfarande står kvar i hallen ouppackad. Saknat mitt VR lite och fördelen är ju att jag fortfarande har kvar alla spelen så är bara att koppla in det så har jag massor att spela.

Har även planer på att ta en liten resa till Stockholm nästa månad med mina kollegor och hälsa på trafikledningen som man pratar med i telefon nästan dagligen men aldrig träffat så man får se hur de arbetar också. Se lite av den andra sidan häcken.

Det var väl typ allt för denna gång. Har inte direkt något annat att skriva om.

Pinsamt

Har många gånger sagt att jag ska börja hålla denna uppdaterad men det tänker jag inte ens göra nu. Jag skriver när jag har något att skriva om och känner att det är dags för en uppdatering. Nu ljög jag igen för har egentligen ingenting att skriva om nu heller men kör på.

”Kollar igenom mobilen på bilder för att se vad som har hänt”

Till och börja med så skaffade jag en ny telefon för typ ett halvår sedan men som jag inte tror jag har informerat om så gick ifrån Apple och iPhone för första gången på länge. Har haft iPhone sedan 3GS modellen förutom ett undantag på HTC Desire som jag hade typ 2010? men nu var det dags att skaffa en ny telefon och då blev det en Huawei P20 Pro för min del.

Efter detta så var det ju även dags att fylla 30 år och bli en gammal gubbe och med detta så hade min kära Louise fixat en överaskningsfest till mig som hon har planerat och donat med i jag vet inte hur lång tid men jag hade inte anat någonting förrns på kvällen när det hände då facebook börjar säga att jag är i närheten av massa vänner som inte brukar hålla hus i Ljungsbro vilket avslöjade att det var någonting på gång och sedan stormar Varg och Bury in och sätter ögonbindel på mig med en drink i min hand och slänger in mig i bilen och åker iväg.

Väl framme så hälsar jag på alla och upptäcker sedan någonting som får tårarna att komma ut av lycka.

Louise hade lyckats få min bästa barndomsvän Micha att komma på besök som jag inte har träffats och umgåtts med på många år (5 år sedan jag såg han på Lisseberg och bara sa hej men över 10 år sedan vi faktiskt umgicks)

Hela festen blev väldigt lyckad och många nära och kära som man inte umgåtts med så mycket sista tiden dök upp här och allt var frid och fröjd.

Fick även en del alkohol drycker från många av de som kom men fick även lite annat smått och gott som till exempel världens sötaste väska som jag numera har med mig varje dag till jobbet.

Och så fick jag även världens coolaste mugg för att ha till jobbet

Sen fick jag även pengar från den äldre generationen så passade på att köpa en 4k skärm till min dator så nu är min dator väldigt färdig för stunden. Har inte plats för fler skärmar nu.

Är så nöjd med min PC Setup så saknar ord.

Men nu är man gammal och grå och barnen växer så det knakar vilket inte får en att känna sig yngre direkt. I höst börjar Haylie i skolan och det är nu dags att börja titta på skolor. Helt sjukt. Vart tog vår lilla flicka vägen?

Efter min födelsedag så kommer det även Black Friday som vi passade på att köpa en ny TV till vårt sovrum.

Black Friday. Undrar hur länge det ska få heta så innan någon gnäller på det. Men nu ska vi inte öppna den lådan för där kan man spekulera och skriva flera A4 långa inlägg om bara det så moving on.

Julen kommer med stormsteg och har nu redan passerat. För första gången bestämde vi oss för att vi skulle ha julen hemma i år och att våra föräldrar fick komma till oss så Louise har bakat och fixat som hon gör varje år och så bjöd vi hit både hennes mamma och hennes man samt min mamma och pappa med respektive. Sen blev Louise mamma sjuk i sista minuten så hon kunde inte komma tyvärr och min mormor somnade in dagarna innan så min mamma hade inte heller ork så blev bara en jul med min pappa och hans fru samt Louise och barnen då självklart men kan säga som så att det var ändå en väldigt lyckad jul och det märktes på barnen hur mycket bättre dom mådde av att vara hemma och inte fara runt som man normalt sett gör kring julen. Så kommer nog bli att fortsätta fira julen hemma speciellt med tanke på att jag alltid jobbar julen med så är det skönare att ha ett par vakna timmar hemma med alla som kan komma hit än att jag ska köra runt alla och känna pressen att hinna köra hem dom igen innan jag ska till jobbet.

Det gick för övrigt åt över 1 hel rulle inslagningspapper för att slå in den där kartongen.

Men nu är som sagt julen förbi och det är snart dags för nyår. Ännu en av dessa överstressade högtider och vad är planerna då? NADA.

Eventuellt att man firar med min mamma och hennes respektive men inget ristat i sten där utan får se annars blir det att bara vara hemma och skita i all stress som ska tillkomma. BLÄ till stress här kör vi relaxed mode deluxe.

Och detta var allt för denna gången får väl se när man skriver igen.

MORS…

Update/backgrade?

Ja, det är ju på tiden för en liten update.

Tiden springer så vet inte vart jag ska börja.

Still same old as usual.

Har efter helldog hemsidan spenderat lite mer tid på hemsidebygge, både till en rad olika företag och även byggt intern hemsida för jobbet jag jobbar på eller 3 olika hemsidor till och med beroende på arbetsuppgift för att förenkla arbetet. Spenderar min fria tid på att göra arbetet lättare när jag väl arbetar. Är det inte så man ska arbeta?

Har även bokat fotograv till när jag och Louise ska gifta oss IGEN. Har datum satt men ingen plats bokad eller gäster bjudna men en fotograf för evenemanget har vi. Blir så när man har bra kontakter då man själv håller på med det.

Har även suttit och pillat lite med en hemsida till den fotografen och fick då sug för att faktiskt göra om min egna hemsida med vilket jag har gjort 1000 gånger men nu har jag faktiskt gått tillbaka till en gammal design som jag bara har fixat i ordning lite. Kommer fixa i ordning fotodelen mer när jag har orken till att göra det. Har även slängt gamla arbeten som jag har gjort som jag egentligen skulle vilja ha kvar för portfolion men då jag bytte mjukvara för bildhanteringen så gjorde jag mig av med mycket av de gamla arbetet för att spara på platsen.

Finns för och nackdelar med allt. Sparar man bilderna så har man ingen plats kvar men när man ska rensa så rensar man ordentligt och ångrar sig någon månad senare men men. Det kommer väl fler tillfällen hoppas jag på.

Musiken då. Jo då, det går sakta men säkert. Än så länge är fortfarande Battlefield 1942 den senaste singeln som är släppt men arbetar på en ny. Tyvärr finns en preview bara på vår Patreon som är typ betala en liten summa för att supporta och få fördelar sida. Det är faktiskt en remix på en låt som spelas i bakgrunden på en serie en kort scen egentligen men har fastnat för låten så hårt och har haft tanke på att remixa denna låten sedan jag började med musiken typ men har aldrig vågat mig på den då den dels är så bra original att det kan bli svårt att göra den bättre och även så är den svår att göra i en upp-poppad variant då den är väldigt lugn som original och takten på den är helt fucked upp för att det ska gå ihop i mitt huvud men känner ändå att vi har lyckats väldigt bra än så länge MEN vi är inte färdiga ännu. Långt där ifrån.

Planen är även att vi ska göra 2 varianter av den + eventuella remixar från andra. Än så länge har vi bara släppt 1 preview av en av versionerna men är nu dags att ladda upp en ny preview på Patreon men är lite sneaky sneaky och läcker den på min egna hemsida här först bara för att. Here goes…

Hope you enjoy, och den är som sagt inte färdig ännu. Planen är att göra en låt som är lite åt happy hardcore hållet och en som är mer åt i stil med det klassiska Pixel Pirates stilen som våra andra låtar har.

Känns som livet har stått still i allmänhet sista tiden. Tiden bara försvinner men gör egentligen inget. Står och trampar på för många stenar samtidigt så blir ingen progress någonstans istället.

Haft lite av en spel period sista tiden så har blivit en del spelande på min ”fria” tid. Efter många års väntan så kom äntligen spelet Chasm som var beräknat att komma redan 2015 från början men saker händer så det har tagit tid men nu är det här och ja, avklarat. Riktigt roligt spel, tråkigt när så bra spel får så dåliga betyg pga svårighetsgrad. Dagens kids som bara vill kunna springa igenom spel utan något motstånd och gnäller så fort det inte är tillräkneligt lätt för att spela i sömnen.

Har nu en ledig vecka från jobbet framöver och har inga planer på vad som egentligen ska göras så får väl se vad man hittar på.

Thats it for now.

MORS…

I AM THE WINNER

Fy fan vad det känns gött ibland när man får dessa vinster mot större företag och myndigheter som tror att dom alltid har rätt att göra precis vad dom vill.

För ett tag sedan så vann jag ett ärende mot Skatteverket då dom försöker kräva mig på 250.000kr vilket för en vanlig Svensson som en annan är en hel förmögenhet och man tappar helt ljuset i tunneln med denna skuld som egentligen inte ens är korrekt. Konstanta samtal och ett jävla massa bråkande med dom så vann jag till slut efter 2 år det ärendet och hela skulden ströks förutom avgifter och räntor som kommit pga detta som jag ändå ska betala tydligen men vad ska man göra. 15.000kr kan man klara av att betala på sikt iaf till skillnad från dessa 250.000. Men till slut vann jag iaf så då blev jag nöjd. Skam den som ger sig.

Idag fick jag denna känslan igen. Denna gången var det äckel päckel COMHEM som har bråkat i över 2 års tid och även dom har gått vidare till Kronofogden med en skuld på 9.000kr. Visst, detta är inte i närheten av vad Skatteverket kom och hittade på men det är fortfarande mycket pengar som jag inte har lust att betala utan anledning.

För att förstå detta ärende så måste jag dock ge er lite insikt i vad det egentligen handlade om så jag ger lite kort info om vad som skapade denna ”skuld”

COMHEM lanserade för några år sedan deras TIVO box som lät intressant så jag skaffade en med 12 månaders bindningstid.

3 månader senare slutade den att fungera och dom skickade totalt 7 olika TIVO boxar och hade folk ute hos oss för att titta på felet. Under denna period så fortsatte jag att betala dessa 750kr/månaden som denna kostade. Efter 12 månaders bindningstid äntligen hade passerat och boxen inte hade fungerat på 9 av de månaderna så ringde jag och sa upp detta avtal men får då till mig att det kan jag inte göra för jag har 24 månaders bindningstid.

Jag bad flertal gånger om att få se detta kontrakt som de påstår att de har eller höra inspelningen (då jag skaffade tjänsten via telefon) som säger att jag har 24 månaders bindningstid för den informationen jag fick till mig var 12 månader. Nej, det kunde dom inte, det fanns ingen inspelning (som dom sa när jag skaffade tjänsten att inspelningen var kontraktet) och det finns inget kontrakt med texten utan det sker automatiskt när jag betalar första fakturan så binder jag mig till 24 månader.

BULLSHIT sa jag till dom bara och sa att jag avslutar tjänsten nu, jag kommer skicka tillbaka boxen och jag vill inte ha mer med er att göra och så länge ni inte kan komma med ett kontrakt så kommer jag inte att betala en ända faktura till. Jag höll mitt ord och vägrade betala fler fakturor, COMHEM som svar på detta går vidare till inkasso som i sin tur skickar vidare detta till Kronofogden.

Jag bestrider allt och förklarar hela läget och både Kronofogden och Sergel (som i detta fallet var inkassobolaget) är på min sida och stryker hela skulden om inte COMHEM kan komma in med ett kontrakt som de självfallet inte kunde eftersom det inte fanns något som styrkte detta.

Som sagt alltid skönt med dessa typer av vinster.

Tänkte dock till efter lite prat med en vän. Tycker att det är lite konstigt att företag och myndigheter får bete sig på detta sätt att dels gå vidare och försöka sätta folk i skulder överlag men att gå till Kronofogden och ge folk prickar där utan anledning. Ingen kompensation eller liknande för detta heller. Nu har jag redan hamnat hos fogden med annat pga att jag gick i konkurs med företaget men tänk om jag inte hade haft något annat och detta var det ända. Dels blir jag låst i de 2 år det har tagit för alla inblandade att lösa dessa ärendet och sen ytterligare 3 år efter det så det är totalt 5 år jag är låst fast jag själv egentligen inte har gjort något fel och allt detta sker utan någon som helst kompensation.

Vad hade hänt om jag inte hade haft den orken att faktiskt bestrida allt detta. Sitta med över en kvarts miljon i skulder utan att ha gjort något fel? Bara för att jag inte orkar bråka med de man nästan aldrig kan vinna mot? Blir bara mer och mer irriterad ju mer jag tänker på det så nu släpper jag det hela och nöjer mig med att jag faktiskt har vunnit dessa strider och förmedla vidare till alla andra som blir lika felaktigt behandlade att sluta aldrig att kämpa. Det tog mig som sagt 2 år att vinna dessa fallen men jag vann till slut även om det har varit en jobbig resa så är jag mannen på toppen av klippan med flaggan i min hand.

Valår

Jag är inte här för att skriva massor om politik och jag är inte så där jätteinsatt i det hela även om man har lite koll här och där och vet vad jag står för och vad jag kommer rösta på. MEN… (Varning för långt inlägg)

Den 2:a juni skrev Björn Olanders följande inlägg på facebook:

———————————————————————

45 MÅNADER MED STEFAN LÖFVÉN – ”SVERIGE GÅR BRA”…..??? (=

Stefan Löfvén har nu i juni 2018 varit statsminister i 45 månader. Under den tiden har:

• Kronan fallit med -26,1% mot dollarn (31 maj-2018) !!!

• Kronan fallit med -12,0% mot euron (31 maj 2018) !!

• Invandringsrekord slagits 2015, 2016 och 2017 med 134.240, 163.005 respektive 144.489 personer, dvs totalt 441.734 vilket är den största invandringen på 3 år i Sveriges historia!! (jämför mot det tidigare årsrekordet 2014 om 126.966 invandrare under Fredrik Reinfeldt). Det blev således ingen reducering av invandringen som S+Mp påstod och påstår.

• Kostnaderna migration & integration landade förra året på 71,2 miljarder kr eller 7,4% av statsbudgeten i höständringsbudgeten 2017 (jämför försvarets 50,2 miljarder kr eller rättsväsendets 43,9 miljarder kr).

• Skatterna höjts 2015-2018 med +113,9 miljarder kr eller +12,8% på 3 år till den rekordhöga statsbudgeten 1.000,5 miljarder kr 2018 (43,7 miljarder kr 2016, 38,5 miljarder kr 2017 och nu 28,1 miljarder kr i budget 2018).

Skattehöjningarna som S+Mpregeringen genomfört resulterar bl a i att Sverige 2018 nu har:

• Världens högsta marginalskatt (60,3%)
• De högsta kommunalskatterna någonsin (g-snitt 32,12%)
• Näst högsta moms inom EU (25%)
• Högsta sociala avgifterna inom EU (45,82%)
• 5:e högsta kapitalbeskattning inom EU (30%)
• De högsta punktskatterna på bensin & diesel (63,9 & 57,4%)
• Den högsta konsumtionsskatten på el någonsin (41,38%)
• Ett totalt skattetryck om 43,9% av BNP !
• M m

Ytterligare exempel: Genomförda och aviserade skattehöjningar, summerade och sorterade efter storlek i miljoner kronor:

– Höjda arbetsgivaravgifter för unga, 18,730 miljarder kr

– Försämrat ROT- och RUT-avdra samt slopat läxrut, 5,770 miljarder kr

– Slopad avdragsrätt för pensionssparande, 4,460 miljarder kr

– Höjd bensinskatt (3,87 + 0,35 mdr), exkl. indexeringen, 2017-2018; 4,220 miljarder kr

– Försämrad brytpunkt för statlig inkomstskatt, 2,930 miljarder kr

– Höjd skatt på sparande i ISK och kapitalförsäkring, 2,790 miljarder kr

– Höjd marginalskatt (avtrappat jobbskatteavdrag), 2,710 miljarder kr

– Höjd energiskatt på el, kommande skatteförändringar på energiområdet (helårseffekt 2018) – men skatteväxling då skatten för kärnkraftverk och vattenkraft minskar lika mycket (redovisas därför även under sänkningar), 2,380 miljarder kr

– Höjd resolutionsavgift (dold bankskatt), 2,180 miljarder kr

– Ny kemikalieskatt på vissa elektroniska produkter, 1,980 miljarder kr

– Höjd skatt på tobak och alkohol, 1,890 miljarder kr

– Höjda arbetsgivaravgifter för äldre (den särskilda löneskatten), 1,770 miljarder kr

– Höjd bensinskatt, indexering 2017-2018, 1,731 miljarder kr

– Bankskatt – (avdragsförbud för ränteutgifter på vissa efterställda skuld-förbindelser), 1,650 miljarder kr

– Höjd fordonsskatt för lätta fordon, 1,555 miljarder kr

– Slopad avdragsrätt för representation vid måltider, 1,035 miljarder kr

– Flygskatt (helårseffekt 2019=1,37 mdr), 1,020 miljarder kr

– Sänkt intäktsränta i skattekontot, 0,730 miljarder kr

– Höjd koldioxidskatt, 0,600 miljarder kr

– Förmånsbeskattning, privata sjukvårdsförsäkringar (helårseffekt 2019=1,17 mdr) 0,590 miljarder kr

– Malus- förhöjd fordonsskatt för nya bilar 1juli, (helårseffekt 2019=1,34 mdr), 0,450 miljarder kr

– Slopad avdragsrätt för förvaltningsutgifter, 0,180 miljarder kr

– Höjning av försenings- och kontrollavgifter, 0,110 miljarder kr

– Slopad slussningsregel moms, 0,100 miljarder kr

– Ändrad beräkning av bilförmån, 0,084 miljarder kr

– Höjd koldioxidskatt i värmesektorn, 0,080 miljarder kr

– Personalliggare i fler verksamheter, 0,060 miljarder kr

– Fortsatt sänkt energiskatt för företag och hushåll i Norrlandskommuner – men begränsad skattenedsättning för vissa 0,048 miljarder kr

– Punktskatt på e-cigaretter, 1 juli 2018, 0,030 miljarder kr

– Anpassning av investeraravdraget, 0,018 miljarder kr

– Skattetillägg vid rättelse på eget initiativ, 1aug 2018, 0,010 miljarder kr

– Höjd SINK-skatt för utlandsboende, 0,370 miljarder kr

– Höjdskatt på termisk effekt i kärnkraftsreaktorer och höjda skatter på naturgrus och bekämpningsmedel, 0,350 miljarder kr

– Höjd beloppsgräns vid avdrag för resor, 0,338 miljarder kr

– Höjd biomoms (6 till 25 %) och omläggning av filmstödet, nettohöjning 0,265 miljarder kr

– Slopad skattereduktion för gåva till välgörenhet, 0,250 miljarder kr

– Höjd skatt ”elektrisk kraft”, 0,190 miljarder kr

– M m.

Om man räknar in ALLA skatter (kommunalskatt, marginalskatt, moms, sociala avgifter, vägtrafikskatt, bensin-/dieselskatt, elskatt, alkoholskatt, tobaksskatt, osv) så betalade varje sysselsatt person i genomsnitt 76,1% i skatt under 2017. Konkret så innebär detta att svensken arbetar från måndag kl 08.00 till torsdag kl 15.26 för betalning av skatter till staten medan arbetstiden torsdag kl 15.26 till fredag kl 17.00 ger den egna inkomsten efter skatt!

Svenska folket undrar givetvis:

– HUR KAN DETTA VARA NÖDVÄNDIGT NÄR VI HAR EN SÅDAN ÖVERDIMENSIONERAD INVANDRING SOM ENLIGT S+MP ÄR ”LÖNSAM”…??

– HUR KAN M, C, KD OCH L VILJA FORTSÄTTA STÖDJA S+MP-REGERINGENS POLITIK, BUDGET OCH SKATTEHÖJNINGAR ENLIGT OVAN P S S SOM HITTILLS…??

– VARFÖR EU-ANPASSAR MAN INTE SKATTERNA TILL EU-SNITTET ISTÄLLET? DÅ KANSKE FÖRETAGEN OCH SVENSKA FOLKET FÅR NYTTA AV EU-MEDLEMSKAPET! DÅ KAN VÅRA INHEMSKA FÖRETAG OCH JORDBRUK KONKURRERA PÅ LIKA VILLKOR…!! (VI EU-ANPASSAR JU ALLT ANNAT)

Källor:
Länk 1. Genomsnitt om 76,1% i skatt för genomsnittssvensken 2017.

Länk 2. Växelkursutveckling. Ekonomifakta.

Länk 3. Största procentuella folkökningen sedan 1861. SCB. 

Länk 4. Flera miljongränser passerades under 2017 Statistiknyhet från SCB 2018-02-21.

Länk 5. Höständringsbudget 2017. Regeringen.se.

Länk 6. Budgetpropositionen för 2018. Regeringen.se.

Länk 7. Budgetpropositionen för 2017. Regeringen.se.

Länk 8. Budgetpropositionen för 2016. Regeringen.se. 

Länk 9. Budgetpropositionen för 2015. Regeringen.se.

Länk 10. Marginalskatt i Sverige. Ekonomifakta. 

Länk 11. Kommunalskatter i Sverige. Ekonomifakta.

Länk 12. Arbetskraftskostnader internationellt. Ekonomifakta.

Länk 13. Moms – Internationellt. Ekonomifakta.

Länk 14. Kapitalinkomstskatt. Ekonomifakta.

Länk 15a. Konsumtionsskatt på bensin. Ekonomifakta.

Länk 15b. Ny lag om automatiskt höjd bensinskatt varje år. Ekonomifakta.

Länk 16. Konsumtionsskatt på diesel. Ekonomifakta.

Länk 17. Konsumtionsskatt på el. Ekonomifakta.

Länk 18. Nya skatter i Sverige 2017. Easycredit.

Länk 19. Rekordhöga skatter 2017. Dagens Industri 4 jan.

Länk 20. Totalt skattetryck om 43,9% av BNP år 2017. Ekonomifakta.

Länk 21. S+Mp-regeringens skattehöjningar medför företagsflykt. EU-anpassa skatterna istället för att höja dem! Fri Konservativ.

Länk 22. Invandringsrekordet från 1994 slaget varje år sedan 2006. SCB.

Länk 23. Från 0,7% till 18,5% utrikesfödda på drygt 100 år. SCB.

———————————————————————

Jag och över 1000 andra har delat detta inlägg och många som har delat detta inlägg har fått följande copy-paste svar med hundra positiva saker med regeringen sedan förra valet:

———————————————————————

Regeringens politik 2014-18:
1. Höjt barnbidrag med 200 kr/mån.
2. Höjt studiebidrag för gymnasieelever med 200 kr/mån
3. Höjt studiemedel för högskolestudenter med 300 kr/mån
4. Avgiftsfri kollektivtrafik för skolelever på sommarloven
5. CSN-lån för att ta körkort.
6. Avgiftsfri tandvård upp till 23 år
7. Fördubblat tandvårdsbidrag för unga mellan 22-29 år
8. Lägsta ungdomsarbetslösheten på 15 år
9. Uppfylld 90-dagarsgaranti
10. 200 miljoner mer årligen på elevhälsan
11. 250 miljoner mer årligen till den sociala barn-och ungdomsvården
12. Avgiftsfria receptbelagda mediciner för barn
13. 6 miljarder mer per år som fördelas efter behov för en jämlikare skola
14. Avgiftsfria preventivmedel för unga upp till 21 år
15. Avgiftsfri simskola
16. 100 miljoner för 10 000 fler sommarjobb
17. Infört samtyckeslag
18. 50 miljoner till tjej-och kvinnojourer efter #metoo
19. 70 miljoner till fritidsgårdar och kultur och idrott för barn och unga
20. 1 miljard till förlossningsvården
21. Bidrag för billigare glasögon till barn
22. Lagförslag för att återinföra högskolebehörighet som norm på yrkesprogram
23. 20 000 fler anställda inom skolan idag jämfört med 2014
24. Utreder betygssystemet för att ersätta kursbetyg med ämnesbetyg
25. 140 miljoner för sänkta avgifter i musik-och kulturskolan
26. 50 miljoner för bättre sex-och samlevnadsundervisning i skolan efter #metoo
27. Obligatorisk prao i högstadiet
28. Läsa, skriva, räkna-garanti
29. Fler böcker i förskolan, mer resurser till skolbibliotek och insatser för ökad läsning
30. 360 miljoner för läxhjälp åt alla elever
31. Högre anslag till idrottsrörelsen
32. En halv miljard i jämlikhetspeng till skolor med störst behov
33. Insatser för att fler ska klara gymnasiet
34. Rätt till komvux för alla
35. Blocköverskridande överenskommelse om 100% förnybar energi till 2040.
36. Minsta barngrupperna i förskolan på 25 år
37. Infört barnkonventionen som svensk lag
38. 100 miljoner för att motverka hedersförtryck
39. Fördubblat satsningar på ökad psykisk hälsa och bättre psykiatri. Ca 2 miljarder årligen
40. Uppdrag att stödja arbetet med unga som varken arbetar eller studerar
41. 10 välfärdsmiljarder till kommuner och landsting
42. 250 miljoner till kostnadsfria lovaktiviteter
43. Bättre sjukförsäkring för studenter
44. Största miljö-och klimatsatsningen i modern tid, 13 miljarder fram till 2020, en 185%-ig ökning i jämförelse med förra mandatperioden.
45. Subvention av elcyklar, fyrdubbling av antalet laddstolpar och ökat stöd till solceller.
46. Flygskatt har införts för att flyget ska bära sina klimatkostnader och bränslebytet samt bonus-malus-system har införts för att ställa om transportsektorn.
47. Stopp för staplande av visstidsanställningar
48. Utredning för att sätta stopp för sms-anställningar och hyvling
49. Enklare för unga transpersoner att byta juridiskt kön
50. Förstärkning av psykiatrin för barn och unga. 250 miljoner kr mer till landstingen
51. Statsbidrag för att rusta upp skollokaler
52. 500 miljoner för fler speciallärare och specialpedagoger
53. Satsning på utökad lovskola för elever på språkintroduktionsprogram
54. 2 miljarder till lågstadiet för fler lärare och mindre klasser
55. Avgiftsfri screening för livmoderhalscancer
56. Höjt underhållsstöd för äldre barn med 350 kr/mån för barn som är 15 år eller äldre och 150 kr/mån för barn som är mellan 11-14 år.
57. 130 miljoner kronor mer till ungdomsmottagningar.
58. 2,2 miljarder i statsbidrag till kommuner med socioekonomiskt utsatta områden
59. Avdragsrätt för fackmedlemskap
60. 500 miljoner för att stärka fritidshemmen
61. 80 miljoner årligen för barnomsorg på obekväm arbetstid
62. 14 000 fler högskoleplatser
63. 830 miljoner för minskade barngrupper i förskolan.
64. 5000 fler folkhögskoleplatser
65. 2500 platser på yrkeshögskolan
66. 7 miljarder mer till polisen, största polissatsningen på över ett decennium
67. 1,2 miljarder för att hela Sverige ska leva
68. Fri entré på statliga muséer
69. 150 miljoner för lovskola åt alla
70. 137 miljoner till förstärkt barnhälsovård
71. Ny timplan i grundskolan för att garantera undervisningstid åt alla elever
72. Lärarlönelyft och fler lärare
73. Regionala lärcentra för att man ska kunna utbilda i sig i hela landet
74. 50 miljoner kronor årligen för att motverka psykisk ohälsa hos asylsökande och nyanlända barn och unga samt 390 miljoner för bättre mottagande av ensamkommande barn och unga
75. Höjt tak i A-kassan
76. Utökad möjlighet till deltidsstämpling för att få A-kassa
77. Platserna på polisutbildningen har utökats och antalet antagna fördubblats till 1400 per år.
78. Krafttag mot organiserad brottslighet. 30 straffskärpningar för allt från vapeninnehav till narkotikabrott.
79. Skatteverket har fått i uppdrag att jaga rika skattesmitare. Idag försvinner 130 miljarder skattekronor från Sverige varje år.
80. Stärkt rätt till målsägandebiträde till offer för sexualbrott, samt extra satsning på brottsofferjourer.
81. Kunskapslyftet – 93 000 fler utbildningsplatser
82. Den största bostadssatsningen på 20 år – 3,2 miljarder årligen för fler billiga hyresrätter
83. Höjt flerbarnstillägg
84. Höjd garantinivå i sjuk- och aktivitetsersättningen
85. Rättvist karensavdrag
86. Totalförbud av barnäktenskap
87. 47%-ig ökning av medel till järnvägsunderhållet
88. 2 600 nya utbildningsplatser för sjuksköterskor, specialistsjuksköterskor och barnmorskor
89. Obligatorisk förskola för alla barn
90. Avskaffande av FAS 3 och Lex Laval (lika lön för lika arbete)
91. Skärpta straff för sexualbrott
92. Återinförande av den allmänna värnplikten
93. Lagförslag för att begränsa vinsterna i välfärden
94. Halverat tiden för nyanlända att komma i arbete
95. 11 000 fler extratjänster i välfärden
96. 100 000 fler som arbetar i välfärden
97. 100 miljoner mer för att stärka tillgängligheten till Barn-och ungdomspsykiatrin
98. Investeringsstöd för 11 000 fler billiga hyresrätter
99. Infört tredje reserverad månad i föräldraförsäkringen
100. 4,7 miljarder mer till sjukvården. Största satsningen i modern tid.

———————————————————————

Till och börja med så är dessa 100 punkter utan källor och när man ifrågasätter källorna till denna lista så får man ofta svaret ”bara att du googlar” eller en direktlänk till riksdagen.se som de vill att man själv ska söka sig till rätt källa för deras information. Vissa är till och med så blinda att de ber om källor till huvudinlägget utan att ha läst där alla finns listade längst ner i inlägget klart och tydligt som det ”ska” vara.

På en snabb överblick av dessa ”listor” så är det första jag ser att det är miljard-belopp spenderat på den ”dåliga” listan och miljon-belopp på den positiva. Bara det är en stor skillnad, finns dock undantag som punkt 100 som är 4,7 miljarder till sjukvården vilket känns som en bra sak.

Men om vi börjar från början av listan som listar en massa höjda bidrag. Är det egentligen positiva punkter? Höja skatten så att vi kan ha högre bidrag? Är det inte bättre att sänka avgifterna och skatterna för att ge möjlighet till fler arbeten istället?

Jag vet utan källor att många av punkterna i den positiva listan faktiskt är korrekta men frågan är ju om ett par miljoner i positiva saker verkligen väger ut de miljarder vi har lagt på de negativa sakerna?

Och med detta menar jag inte att vi inte ska hjälpa folk som faktiskt är i nöd men att ta in 5% av vår befolkning på 3 år är lite overkill. Samt anser jag att vi behöver ha bostäder och arbeten till oss själva innan vi kan hjälpa andra. Ja, det byggs konstant nya lägenheten och det har ökat på jobbfronten men inte i samma takt som vi tar in folk. Vi måste hitta en vettig balans på det hela för att systemet ska fungera.

För att gå till en annan punkt så har jag som tjänar mina pengar från musiken i dollar och ofta handlar i euro men måste växla dom till svenska kronor mellan att jag får pengarna och att jag spenderar dom har märkt en brutal skillnad sista tiden på just hur den svenska kronan har sjunkit brutalt sista tiden som även detta är en av de stora punkterna som folk bara tittar förbi för dom ser bara ”Invandringsrekord” på denna långa negativa lista och hänger upp sig på det. Svenska kronans värde har stor betydelse på många sätt och det är ett allvarligt problem som behöver överses.

Detta blir som sagt ett väldigt långt inlägg och det är så mycket folk måste se och tänka på. Dessa är bara några punkter på all information som finns men tänk på när ni läser saker att det faktiskt finns källor och skriv inte ut massa saker bara för att ni ser det utan ta reda på om det är sant innan ni skriver det vidare eller delar det eller liknande. Detta var allt för mig denna gång även om jag skulle kunna sitta hela dagen och skriva av mig men det är ingen av er som skulle orka läsa det vilket jag gissar på redan nu att många kommer bara öppna inlägget se längden på det och tänka ”orka läsa” och stänga igen. Till er som har läst allt detta kan gärna lämna en kommentar på vad ni tycker om allt detta? och ännu en gång. Tänk på att ha underlag för det du delar vidare. Någon form av källa och inte bara en privatpersons ord som ni tycker låter bra som egentligen inte ens är sant.