I’ve been keeping busy.

Jag har inte skrivit mycket här överlag och jag har egentligen inte gjort någonting som är värt att skriva senaste tiden känner jag men så tänkte jag till och kom på… Jo men va fan. Jag har ju släppt 2 nya låtar på relativ kort tid nu ju så dom måste jag ju ändå dela med mig av till er.

I början av Mars så fick jag frispel och pillade loss i produktionen och relativt snabbt så gjorde jag en release på en låt från spelet ”A Robot Named Fight” som är utvecklat av en ensam liten person som har gjort ett super duper jobb med att göra spelet så vill supporta det lilla jag kan och remixade en låt för att få ut vetskapen om hans spel till folket där ute.

Här är min remix på den låten:

Denna låten finns även nu på Spotify och alla andra streamingtjänster med om ni vill lyssna på låten där istället.

Han inte mer än släppa denna så fick Happy lite frispel och hade börjat på en låt på ett helt nytt utanför våran komfortzon kan man säga så han hade hittat och fått tag på en vocal från Dan Bulls senaste låt och börjat remixa om den som jag råkade se och fastnade för direkt så både jag och Happy har arbetat i shift på denna låten och på bara ett par dagar så lyckades vi bli färdiga och jag blev riktigt nöjd med resultatet på denna låten och vi bestämde oss för att släppa den både med vocal och även som instrumental.

Låten med vocals hittar ni här:

och den instrumentala versionen hittar ni här:

Dessa låtar har dock ännu inte hunnit nå Spotify och andra streamingtjänster men kommer förhoppningsvis komma dit snart så länge det inte blir strul med licenser och annat för detta då remixer och covers har olika regler (vilket är någonting jag kommer kunna skriva en hel bok om hur fel det är men det gör jag i ett eget inlägg en annan gång).

Så detta var väl allt för nu iaf så får jag återkomma med en mer allmän uppdatering någon gång snart framöver.

MORS…

Vad är definitionen av jobb?

Oj, jag trodde att jag har uppdaterat bloggen mer nyligen än vad jag precis upptäckte att jag hade gjort. Ser att jag inte ens skrivit något om Egypten men får göra det en annan gång (kanske) här har ni i alla fall bilderna från den underbara resan så får vi se om jag tag mig tid att skriva om resan en annan gång: http://egypten.tobaunta.com

För att komma till den punkten som faktiskt är anledningen till att jag skriver här och nu så är det just det rubriken säger. ”Vad är definitionen av jobb?”

I mina ögon är definitionen av jobb att du utför ett arbete av något slag som du får betalt för och som du skattar för (så länge det inte är svart jobb men det är en helt annan historia som jag inte går in på nu) men i helhet som sagt så spenderar du tid på något som du får betalt för oavsett om det är en produkt eller tjänst eller vad det än kan tänkas vara.

Drog en snabb googling på detta med nu efter jag skrev min lilla mening här över och vad jag får upp där säger ungefär samma sak ”Arbete är en mänsklig verksamhet som genererar ekonomiskt värde i form av varor eller tjänster.” MEN detta verkar inte vara så folk ser på det?

Som folk ser på detta så måste ett jobb tydligen vara någonting som är ”tråkigt” och du måste ha en chef som ska bestämma över dig och du måste ha fasta timmar etc etc.

Anledningen till att jag reagerat på detta är att jag har som många vet flera jobb. Även om jag har sagt upp mig från flertal av dom pga att jag vad på in i väggen då jag jobbade alldeles för mycket så har jag fortfarande ett gäng kvar. 1: Jag jobbar på SLs kundtjänst via Releasy varannan vecka på nätterna. Detta är min primära inkomst men då jag bara jobbar varannan vecka där så har jag även varannan vecka ledig och vad gör jag då? Som jag själv ser på det så har jag då jobb nummer 2: Musikproducent. Jag har under många år haft musiken som en hobby och det är väl så det börjar för de flesta men under senare år har jag faktiskt börjat få ut pengar för min musik (sedan Spotify och andra streamingtjänster började betala ut för spelningar och inte krävde köp) det är ingenting jag kan leva på än men alla måste börja någonstans och det går ändå sakta men säkert åt rätt håll rent generellt. Utöver detta har jag även jobb 3: Fotograf. Detta är någonting jag har haft som en hobby sedan Haylie föddes typ men det har utvecklats väldigt sedan dess och jag har idag (och har haft under en längre tid nu) en egen fotostudio, jag har varit anställd av ett väldigt stort företag inom skolfotografering som jag även trivdes med. Min egna fotostudio används dock bara när någon kontaktar mig då jag känner att jag inte har tid och ork att ”jaga kunder” då jag ändå har mitt primära jobb med inkomst på SL och utöver detta även har extra inkomst på musiken.

Trots att jag har inkomst från alla 3 arbeten som även står med i skattedeklarationerna så anser folk att foto och musik är bara hobbys och inga arbeten. WHY? Nästa gång någon ifrågasätter detta så ska jag ställa motfrågan med detta inläggs rubrik. Förstår inte varför folk anser att det är hobby och inte jobb? Summan du tjänar har inte med saken att göra då du rent tekniskt sett kan jobba timmar på ett jobb och tjäna jätte lite men det är ju fortfarande ett jobb.

Om det är någon av er som orkat läsa hela detta inlägget och har ett svar på detta så svara gärna till mig med vad ni anser att ett jobb är och varför ni anser att fotograf och musikproduktionen inte är något jag jobbar med utan bara en hobby?

Det var allt för mig denna gång. Ni får ha det så bra tills nästa gång jag hittar hit och gnäller av mig lite.

MORS…

Tick Tack

Då var halva sista arbetsveckan avklarad och man har numera bara 3.5 arbetspass kvar innan det är dags att resa till värmen och njuta av att bara vara med familjen. Åh vad längtan börjar öka drastiskt.

Denna arbetsveckan är fan brutal och inget jag planerar på att göra igen utan kommer spendera en extra semesterdag för att slippa dessa monsterpass. att ha 11 timmars pass dag efter dag ger verkligen ingen fritid utan så fort jag är klar på jobbet så åker jag hem, äter frukost med familjen och sen lägger jag mig i sängen och kollar lite på tv innan jag lägger mig åt andra hållet för att sova och sedan vaknar jag när det är dags att åka till jobbet igen.

BLÄ.

Men förhoppningsvis är det värt det för att få njuta av värme bad och massa tid med familjen.

Min lediga tid innan vi åker så hade jag tänkt att faktiskt koppla in mitt VR jag köpte på Black Friday som fortfarande står kvar i hallen ouppackad. Saknat mitt VR lite och fördelen är ju att jag fortfarande har kvar alla spelen så är bara att koppla in det så har jag massor att spela.

Har även planer på att ta en liten resa till Stockholm nästa månad med mina kollegor och hälsa på trafikledningen som man pratar med i telefon nästan dagligen men aldrig träffat så man får se hur de arbetar också. Se lite av den andra sidan häcken.

Det var väl typ allt för denna gång. Har inte direkt något annat att skriva om.

Pinsamt

Har många gånger sagt att jag ska börja hålla denna uppdaterad men det tänker jag inte ens göra nu. Jag skriver när jag har något att skriva om och känner att det är dags för en uppdatering. Nu ljög jag igen för har egentligen ingenting att skriva om nu heller men kör på.

”Kollar igenom mobilen på bilder för att se vad som har hänt”

Till och börja med så skaffade jag en ny telefon för typ ett halvår sedan men som jag inte tror jag har informerat om så gick ifrån Apple och iPhone för första gången på länge. Har haft iPhone sedan 3GS modellen förutom ett undantag på HTC Desire som jag hade typ 2010? men nu var det dags att skaffa en ny telefon och då blev det en Huawei P20 Pro för min del.

Efter detta så var det ju även dags att fylla 30 år och bli en gammal gubbe och med detta så hade min kära Louise fixat en överaskningsfest till mig som hon har planerat och donat med i jag vet inte hur lång tid men jag hade inte anat någonting förrns på kvällen när det hände då facebook börjar säga att jag är i närheten av massa vänner som inte brukar hålla hus i Ljungsbro vilket avslöjade att det var någonting på gång och sedan stormar Varg och Bury in och sätter ögonbindel på mig med en drink i min hand och slänger in mig i bilen och åker iväg.

Väl framme så hälsar jag på alla och upptäcker sedan någonting som får tårarna att komma ut av lycka.

Louise hade lyckats få min bästa barndomsvän Micha att komma på besök som jag inte har träffats och umgåtts med på många år (5 år sedan jag såg han på Lisseberg och bara sa hej men över 10 år sedan vi faktiskt umgicks)

Hela festen blev väldigt lyckad och många nära och kära som man inte umgåtts med så mycket sista tiden dök upp här och allt var frid och fröjd.

Fick även en del alkohol drycker från många av de som kom men fick även lite annat smått och gott som till exempel världens sötaste väska som jag numera har med mig varje dag till jobbet.

Och så fick jag även världens coolaste mugg för att ha till jobbet

Sen fick jag även pengar från den äldre generationen så passade på att köpa en 4k skärm till min dator så nu är min dator väldigt färdig för stunden. Har inte plats för fler skärmar nu.

Är så nöjd med min PC Setup så saknar ord.

Men nu är man gammal och grå och barnen växer så det knakar vilket inte får en att känna sig yngre direkt. I höst börjar Haylie i skolan och det är nu dags att börja titta på skolor. Helt sjukt. Vart tog vår lilla flicka vägen?

Efter min födelsedag så kommer det även Black Friday som vi passade på att köpa en ny TV till vårt sovrum.

Black Friday. Undrar hur länge det ska få heta så innan någon gnäller på det. Men nu ska vi inte öppna den lådan för där kan man spekulera och skriva flera A4 långa inlägg om bara det så moving on.

Julen kommer med stormsteg och har nu redan passerat. För första gången bestämde vi oss för att vi skulle ha julen hemma i år och att våra föräldrar fick komma till oss så Louise har bakat och fixat som hon gör varje år och så bjöd vi hit både hennes mamma och hennes man samt min mamma och pappa med respektive. Sen blev Louise mamma sjuk i sista minuten så hon kunde inte komma tyvärr och min mormor somnade in dagarna innan så min mamma hade inte heller ork så blev bara en jul med min pappa och hans fru samt Louise och barnen då självklart men kan säga som så att det var ändå en väldigt lyckad jul och det märktes på barnen hur mycket bättre dom mådde av att vara hemma och inte fara runt som man normalt sett gör kring julen. Så kommer nog bli att fortsätta fira julen hemma speciellt med tanke på att jag alltid jobbar julen med så är det skönare att ha ett par vakna timmar hemma med alla som kan komma hit än att jag ska köra runt alla och känna pressen att hinna köra hem dom igen innan jag ska till jobbet.

Det gick för övrigt åt över 1 hel rulle inslagningspapper för att slå in den där kartongen.

Men nu är som sagt julen förbi och det är snart dags för nyår. Ännu en av dessa överstressade högtider och vad är planerna då? NADA.

Eventuellt att man firar med min mamma och hennes respektive men inget ristat i sten där utan får se annars blir det att bara vara hemma och skita i all stress som ska tillkomma. BLÄ till stress här kör vi relaxed mode deluxe.

Och detta var allt för denna gången får väl se när man skriver igen.

MORS…

Update/backgrade?

Ja, det är ju på tiden för en liten update.

Tiden springer så vet inte vart jag ska börja.

Still same old as usual.

Har efter helldog hemsidan spenderat lite mer tid på hemsidebygge, både till en rad olika företag och även byggt intern hemsida för jobbet jag jobbar på eller 3 olika hemsidor till och med beroende på arbetsuppgift för att förenkla arbetet. Spenderar min fria tid på att göra arbetet lättare när jag väl arbetar. Är det inte så man ska arbeta?

Har även bokat fotograv till när jag och Louise ska gifta oss IGEN. Har datum satt men ingen plats bokad eller gäster bjudna men en fotograf för evenemanget har vi. Blir så när man har bra kontakter då man själv håller på med det.

Har även suttit och pillat lite med en hemsida till den fotografen och fick då sug för att faktiskt göra om min egna hemsida med vilket jag har gjort 1000 gånger men nu har jag faktiskt gått tillbaka till en gammal design som jag bara har fixat i ordning lite. Kommer fixa i ordning fotodelen mer när jag har orken till att göra det. Har även slängt gamla arbeten som jag har gjort som jag egentligen skulle vilja ha kvar för portfolion men då jag bytte mjukvara för bildhanteringen så gjorde jag mig av med mycket av de gamla arbetet för att spara på platsen.

Finns för och nackdelar med allt. Sparar man bilderna så har man ingen plats kvar men när man ska rensa så rensar man ordentligt och ångrar sig någon månad senare men men. Det kommer väl fler tillfällen hoppas jag på.

Musiken då. Jo då, det går sakta men säkert. Än så länge är fortfarande Battlefield 1942 den senaste singeln som är släppt men arbetar på en ny. Tyvärr finns en preview bara på vår Patreon som är typ betala en liten summa för att supporta och få fördelar sida. Det är faktiskt en remix på en låt som spelas i bakgrunden på en serie en kort scen egentligen men har fastnat för låten så hårt och har haft tanke på att remixa denna låten sedan jag började med musiken typ men har aldrig vågat mig på den då den dels är så bra original att det kan bli svårt att göra den bättre och även så är den svår att göra i en upp-poppad variant då den är väldigt lugn som original och takten på den är helt fucked upp för att det ska gå ihop i mitt huvud men känner ändå att vi har lyckats väldigt bra än så länge MEN vi är inte färdiga ännu. Långt där ifrån.

Planen är även att vi ska göra 2 varianter av den + eventuella remixar från andra. Än så länge har vi bara släppt 1 preview av en av versionerna men är nu dags att ladda upp en ny preview på Patreon men är lite sneaky sneaky och läcker den på min egna hemsida här först bara för att. Here goes…

Hope you enjoy, och den är som sagt inte färdig ännu. Planen är att göra en låt som är lite åt happy hardcore hållet och en som är mer åt i stil med det klassiska Pixel Pirates stilen som våra andra låtar har.

Känns som livet har stått still i allmänhet sista tiden. Tiden bara försvinner men gör egentligen inget. Står och trampar på för många stenar samtidigt så blir ingen progress någonstans istället.

Haft lite av en spel period sista tiden så har blivit en del spelande på min ”fria” tid. Efter många års väntan så kom äntligen spelet Chasm som var beräknat att komma redan 2015 från början men saker händer så det har tagit tid men nu är det här och ja, avklarat. Riktigt roligt spel, tråkigt när så bra spel får så dåliga betyg pga svårighetsgrad. Dagens kids som bara vill kunna springa igenom spel utan något motstånd och gnäller så fort det inte är tillräkneligt lätt för att spela i sömnen.

Har nu en ledig vecka från jobbet framöver och har inga planer på vad som egentligen ska göras så får väl se vad man hittar på.

Thats it for now.

MORS…