I AM THE WINNER

Fy fan vad det känns gött ibland när man får dessa vinster mot större företag och myndigheter som tror att dom alltid har rätt att göra precis vad dom vill.

För ett tag sedan så vann jag ett ärende mot Skatteverket då dom försöker kräva mig på 250.000kr vilket för en vanlig Svensson som en annan är en hel förmögenhet och man tappar helt ljuset i tunneln med denna skuld som egentligen inte ens är korrekt. Konstanta samtal och ett jävla massa bråkande med dom så vann jag till slut efter 2 år det ärendet och hela skulden ströks förutom avgifter och räntor som kommit pga detta som jag ändå ska betala tydligen men vad ska man göra. 15.000kr kan man klara av att betala på sikt iaf till skillnad från dessa 250.000. Men till slut vann jag iaf så då blev jag nöjd. Skam den som ger sig.

Idag fick jag denna känslan igen. Denna gången var det äckel päckel COMHEM som har bråkat i över 2 års tid och även dom har gått vidare till Kronofogden med en skuld på 9.000kr. Visst, detta är inte i närheten av vad Skatteverket kom och hittade på men det är fortfarande mycket pengar som jag inte har lust att betala utan anledning.

För att förstå detta ärende så måste jag dock ge er lite insikt i vad det egentligen handlade om så jag ger lite kort info om vad som skapade denna ”skuld”

COMHEM lanserade för några år sedan deras TIVO box som lät intressant så jag skaffade en med 12 månaders bindningstid.

3 månader senare slutade den att fungera och dom skickade totalt 7 olika TIVO boxar och hade folk ute hos oss för att titta på felet. Under denna period så fortsatte jag att betala dessa 750kr/månaden som denna kostade. Efter 12 månaders bindningstid äntligen hade passerat och boxen inte hade fungerat på 9 av de månaderna så ringde jag och sa upp detta avtal men får då till mig att det kan jag inte göra för jag har 24 månaders bindningstid.

Jag bad flertal gånger om att få se detta kontrakt som de påstår att de har eller höra inspelningen (då jag skaffade tjänsten via telefon) som säger att jag har 24 månaders bindningstid för den informationen jag fick till mig var 12 månader. Nej, det kunde dom inte, det fanns ingen inspelning (som dom sa när jag skaffade tjänsten att inspelningen var kontraktet) och det finns inget kontrakt med texten utan det sker automatiskt när jag betalar första fakturan så binder jag mig till 24 månader.

BULLSHIT sa jag till dom bara och sa att jag avslutar tjänsten nu, jag kommer skicka tillbaka boxen och jag vill inte ha mer med er att göra och så länge ni inte kan komma med ett kontrakt så kommer jag inte att betala en ända faktura till. Jag höll mitt ord och vägrade betala fler fakturor, COMHEM som svar på detta går vidare till inkasso som i sin tur skickar vidare detta till Kronofogden.

Jag bestrider allt och förklarar hela läget och både Kronofogden och Sergel (som i detta fallet var inkassobolaget) är på min sida och stryker hela skulden om inte COMHEM kan komma in med ett kontrakt som de självfallet inte kunde eftersom det inte fanns något som styrkte detta.

Som sagt alltid skönt med dessa typer av vinster.

Tänkte dock till efter lite prat med en vän. Tycker att det är lite konstigt att företag och myndigheter får bete sig på detta sätt att dels gå vidare och försöka sätta folk i skulder överlag men att gå till Kronofogden och ge folk prickar där utan anledning. Ingen kompensation eller liknande för detta heller. Nu har jag redan hamnat hos fogden med annat pga att jag gick i konkurs med företaget men tänk om jag inte hade haft något annat och detta var det ända. Dels blir jag låst i de 2 år det har tagit för alla inblandade att lösa dessa ärendet och sen ytterligare 3 år efter det så det är totalt 5 år jag är låst fast jag själv egentligen inte har gjort något fel och allt detta sker utan någon som helst kompensation.

Vad hade hänt om jag inte hade haft den orken att faktiskt bestrida allt detta. Sitta med över en kvarts miljon i skulder utan att ha gjort något fel? Bara för att jag inte orkar bråka med de man nästan aldrig kan vinna mot? Blir bara mer och mer irriterad ju mer jag tänker på det så nu släpper jag det hela och nöjer mig med att jag faktiskt har vunnit dessa strider och förmedla vidare till alla andra som blir lika felaktigt behandlade att sluta aldrig att kämpa. Det tog mig som sagt 2 år att vinna dessa fallen men jag vann till slut även om det har varit en jobbig resa så är jag mannen på toppen av klippan med flaggan i min hand.