Hur orkar du jobba så mycket?

Jag vet, jag vet. Evigheter sedan uppdatering som vanligt och jag tänker inte ens försöka förklara bort det.

Nu är det dock så att jag har reagerat över att många både som vet hur mycket jag jobbar och hur många jobb jag har och även nya som får reda på hur mycket jag jobbar med alla olika jobb alla ställer en och samma fråga.

”Hur orkar du jobba så mycket?”

Standardfrågan i mitt liv på senare tid känner jag så tänkte att jag skulle ge ett ordentligt svar på detta i helhet både med hur jag orkar och varför jag gör det samt vända på steken med frågan varför inte?

Kan ju börja med första inledande frågan.

Vad jobbar jag med?

1: Min huvudsakliga inkomst och det jag ser mest som ett ”riktigt” jobb är att jag jobbar på SL Kundtjänst. Där har jag en 80% anställning och jobbar natt.

2: Fotograf både genom anställning till skolor och liknande samt privat till både företag, organisationer och privatpersoner.

3: Musikproducent mestadels genom Pixel Pirates projektet som är det mest aktuella i nuläget.

4: Webmaster åt flertal olika företag och privatpersoner.

Dessa 4 är mina betalande arbeten som jag konstant arbetar med och utöver detta har jag även familjen med flickvän och 2 barn som man ska få tid med samt en podcast med min mor och andra hobbys.

Detta låter som ”massa” i mångas öron och folk förstår inte hur jag orkar med allt detta.

Gör en simpel uträkning till alla er som ”älskar” matte och siffror 😀

På en vecka finns det totalt 168 timmar. Om du har en vanlig 100% tjänst så jobbar du 40 timmar i veckan. Ang sömn så säger alla olika och det är till och med olika från människa till människa men ultimata för mig som person är ca 6 timmar om dagen (även om jag oftast bara lyckas sova 3-4 i snitt) men för att göra det lätt så säger vi 6 timmar om dagen och det är 42 timmar i veckan. Då har vi fortfarande kvar 86 timmar per vecka. Vad ska man göra med dessa timmar då? Flickvännen jobbar då hon jobbar dag och jag natt så är vi aldrig hemma samtidigt typ så istället för att sitta och spela spel eller annat ”roligt” så lägger jag mina timmar på något som jag både tycker är roligt och faktiskt tjänar pengar på.

Där har vi alltid något av de andra 3 jobben som hoppar in. Antingen så behövs jag för att fota (fotoföretaget har tillgång till mina arbetstider på mitt vanliga arbete och ger mig arbete när jag inte jobbar där) och finns det ingen bokning hos företaget så finns det möjlighet att jag har lyckats hitta en privat bokning till någon som har behovet och vill ha bättre kvalité en att bara ta mobil bilder på sina barn (som är det vanligaste motivet)

Behövs jag inte där så är det alltid något företag som behöver någon form av uppdatering på deras hemsida eller kanske så simpelt som att dom behöver uppdatera information på hemsidan som dom inte klarar av själva.

Sist men inte minst så spenderar jag tid i min studio och producerar musik som jag inte har någon chef eller behöver leta arbete utan där är det bara att spendera tid produktivt på något jag trivs med som i sin tur även ger betalt.

Kvällarna spenderar jag i stort sätt alltid med min familj. Dvs när Louise slutar jobbet så slutar jag med vad det än är jag arbetar med och spenderar tid med henne och barnen förutom 1 kväll per vecka som jag spelar in podcast med min kära mor.

Detta är mitt liv i helhet med allt arbete och familj och hobby.

De flesta av mina arbeten är egentligen bara hobbys som faktiskt betalar ut pengar. Att få betalt för att göra något man verkligen trivs med att göra. Om du fick göra vad du ville och få betalt för det, skulle inte du göra det?

Trivs du egentligen med att göra samma arbete dag in och dag ut bara för att kunna överleva vardagen och få en lön eller skulle du hellre göra något du brinner för och få variation i din vardag och fortfarande kunna betala räkningarna?

Majoriteten av mina arbeten är oftast inga större pengar men det ger extra inkomst för mina hobbys.

När jag förklarar detta för folk så börjar dom tänka om och inser oftast att det är faktiskt inte så farligt.

Visst ibland kan det vara extremt jobbiga uppdateringar på en hemsida som jag inte har en aning om hur jag ska lösa utan måste verkligen arbeta och se det som mer än en hobby för att det finns en deadline och jobbet måste göras och ibland kan man få de där jobbiga fotokunderna som man har lust att bara packa ihop och dra där ifrån men majoriteten av gångerna så är det underbara kunder och ”lätta” arbeten som jag trivs med att göra på alla mina arbeten.

Till och med det som är mitt arbete som är min huvudsakliga inkomst trivs jag med i helhet även om man blir galen på det ibland. Men seriöst? Det spelar ingen roll om vad du pratar om i livet så har ALLT upp och nergångar.

Som vanligt snurrar jag bara runt och beskriver samma punkt på 100 olika sätt så varför skulle jag göra någonting annorlunda nu?

Men istället för att fråga ”hur orkar du jobba så mycket” så ställ dig själv frågan: Vill du helst arbeta på samma arbete med samma arbetsuppgift varje dag eller skulle du hellre vilja ha lite variation på din vardag och arbeta med allt du tycker om? Sprida ut alla dina hobbys och få betalt för alla?

Och kom inte med svaret ”pengar är inte allt” för i min sits som jag själv satte mig i när jag gick i konkurs med ett företag så kom det ett stort belopp i skulder som måste betalas tillbaka och det ända sättet att betala tillbaka dom är att faktiskt jobba och tjäna pengar. Jag vill inte va en ”sån där” som väljer att gå på soc istället för det spelar ingen roll om man jobbar för alla pengar går ändå till skulder. Ja, tillfälligt går typ alla pengar till skulder men skulderna tar slut och man kan återgå till vardagen och faktiskt njuta och hitta på saker för pengarna och jag vill gärna kunna hitta på saker med mina barn under deras uppväxt och då behövs pengarna även om det finns ”massa saker att göra som inte kostar pengar” så underlättar pengarna din vardag och då menar jag inte att du ska skämma bort barnen med materiella saker utan små saker kostar också pengar.

Bara att faktiskt leva kostar till och med massa pengar. Barnen växer så det knakar och varje ny säsong så behövs i stort sett en helt ny garderob.

Nu ska jag släppa pengar dock för var ju inte det jag skulle skriva om. Men om man slår ut det i siffror som alltid är lättare att se så är det egentligen inte så mycket man jobbar och tiden går som sagt ännu snabbare när man har roligt vilket jag har när jag jobbar oavsett arbete och DET är den största anledningen till att jag både har så många jobb och jobbar så många timmar. Timmarna är till stor del utfyllnad för att tiden utan min andra halva ska gå snabbare så att jag får ha henne vid min sida snart igen 🙂